něco málo z historye

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
luboš

něco málo z historye

Nový příspěvek od luboš »

docela zajímaví koukněte http://www.youtube.com/watch?v=E3OeytBjfDA
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Re: něco málo z historye

Nový příspěvek od fapeko »

No pěkné video ,aspon zase něco víme jak se tam žije .Kdo totiž nebyl v Rusku tak nepochopi jak se tam žije a jaká tam je chudoba na těch vesnicích atd.Stačí totiž když se tam zruší jedna továrna kde chodilo 80% obyvatelstva a ty lidi jsou v prd.li!! Potom jim nic nezbývá než žít z toho co si sami vypěstují a vychovaji doma.Sám sem to videl jak jsem tam byl a byl jsem z toho trochu zděšen.
Oni vám prodají cokoliv a když říkám cokoliv tak to myslím doslova a vše je to za pár dolárku a vy se potom musite starat jak to převézt přes hranice ,protože na slovenské straně vás tak zkontrolují že budete čumět.
Ten kdo má motorku dovezenou přímo od nějakého ukrajince tak sám ví že oni neřeší originalitu dílů na ní ,ale řeší to jak nejlevněji ji opravit a je mu jedno že tam nacpe třeba motor ze žigula :lol: Prostě on se potřebuje dostat z bodu A do bodu B za co nejnišši náklady.
To jen my tady pořád řešíme že to tam nemůžeš namontovat ,protože to se tam dávalo o rok až později :)
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
luboš

jo jo to se mi pravě na tom líbi ta dokonalá zbastlenost,čehokoli v něco užasnyho a fungujícího,podle mě to prostě ktomu stroji patří,odražíto pohlet na kraj otkut pochazí,jakse tam žije,schopnosti lídí a potažmos troje se adaptovat na dany problem a styl života.hlavně každej kus v potstatě oryginál,a jesi to někdo nebere a chce mít oryginal v še díli tak jakoby pohřby celou potstatu toho stroje ,přimo ten kus přežil x let a stalse oblibenym a vzacnym kuli tomu co je -přeži vši destrukce dílu nasledně nahrazenim ,kdo ví čim, ALE fungujícim a schopnym sloužit do posledního dechu ,pak se dostane do" našich rukou" odivovatelu a ten stoho virve ty ne oryginal díli a virve tu potstatu stroje,a uděla to věčinou kuli nějakímu lojzovi kterej se řídi vihlaškou a tim co zakon říka .jen čas dava veteranu jeho vzacnost a ural je prostě zbastlenec ,za coš sem rád
Petr78

Nový příspěvek od Petr78 »

Smutný dokument o životě a bídě ukrajinských horníků. Pozná někdo co je za motorku, na konci, jak na ní vezou uhlí!

http://www.youtube.com/watch?v=vWgEzYefFYI
Днепр Соло
К-750 с коляской
ВАЗ 21044i
велик Украина)
luboš

vipada to jako "jalovice"jawa ale postilu ukrajincu takova" do do" dodělej doma sám
Petr78

našel jsem. je to IŽ Jupiter
Днепр Соло
К-750 с коляской
ВАЗ 21044i
велик Украина)
luboš

aj vubec neznam,v ty době sme bili špička ve světě tak každej kopčil
máchal

Nový příspěvek od máchal »

Luboši nemyslim si, že jsme byli špička ve světě, protože všechny Jawy od konce padesátých let jsou vpodstatě jen trochu vylepšený Pérácí :D
Vici

Nový příspěvek od Vici »

máchal píše:Luboši nemyslim si, že jsme byli špička ve světě, protože všechny Jawy od konce padesátých let jsou vpodstatě jen trochu vylepšený Pérácí :D
Souhlas, poslední co bylo nejlepší v celosvětové konkurenci je Jawa Pérák. V podstatě i 350/640 je ten samý motor.
M-72, 1952
fapeko
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od fapeko »

Na tom videu je jasně vidět jakou tam mají situaci s prací , šachta je zavřená a jim nic nezbývá než přežit jen s toho co mají.Se koukněte na tu kuchyn atd.
Jedna věc mě udivuje a to že tam měli takové nízké sloje a že to kopali ručně v té době . Ten havíř tam musel vydržet jen pár let a potom šel pod kytičky. U nás přece byli razící kombajny ,které jeli vřed a brali všechno co se jim dostalo do cesty a následně se to třídilo na povrchu . Jediná odpověd je asi tá, že jich bylo "nás mnogo" :D
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Petr78

Já moc anglicky neumím, ale viděl jsem tento dokument v ruštině a pochopil jsem, že oni tam to uhlí v podstatě kradou, a těmto štolám se říká kopanky, tzn jsou celé kopané ručně. Ty velké štoly s kombajny a důlními vozíky jsou prakticky všechny zavřené a rozkradené jako ostatně vše na Ukraině.
Днепр Соло
К-750 с коляской
ВАЗ 21044i
велик Украина)
luboš

jo jasny ja mislel celkově jawa,a ten kastlik pod sedlem byl hodně podobnej.kamoši co přijeli po 6 letech z irska a anglije tak dyš potkali staryho strejce motorkaře a zjistil žesou z čech tak hnet jawa to byli stroje ,prej hovno harlej ale jawa kdo měl jawku tak byl kink,pravda žeto byli hodně stary strejdove
Odpovědět