centruju zrovna kola a 200kč za jedno se mi zrovna davat nechce
dvě kola už mam hotove
nove ložiska + špice bily zinek a rafek otryskany a komaxit
ale ted sem to vycentroval tak že mi to hazi nahoru + - 3 mm a do boku tež tak
myslite že to vadi
když sem sundal plaště ze starych rafku a dal je do připravku tak mi to hazelo +- 2cm a vubec sem nic nepoznal
jak to je na novych strojach tež tak nebo se to časem tak vychodi
centrovani kola
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Re: centrovani kola
Podstatné je, kde je to hází. Ruský ráfek je obvykle dost křivý ve sváru. Většinou jak zůžený, tak s hrbem na výšku. Někdy je i jedna strana propadlá. Pokud to hází v okolí sváru, tak s tím nic moc dělat nejde, pokud to hází celkově po obvodu, pak doporučuji zkusit centrovat znovu. Cvičení dělá mistra. Jelikož na sajdě jsou kola zralé na vycentrování zhruba po každé sezóně, vyplatí se to naučit. Alespoň přibližně. Pod milimetr nevycentruju ani rovný ráfek.
Nějak moc přesný to být nemusí, s tím křivým ráfkem to ani moc nejde. Jeden ráfek mám natolik křivý, že to kolo musím centrovat ne podle ráfku, ale na středový pruh gumy.
Nějak moc přesný to být nemusí, s tím křivým ráfkem to ani moc nejde. Jeden ráfek mám natolik křivý, že to kolo musím centrovat ne podle ráfku, ale na středový pruh gumy.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
takže u rusa centimetr žadna mira
Ave, ja se to teprve učím a povedlo se mi zcentrovat na 10 mm - úspěch. Dál mi to nešlo. Tak jsem to dal profíkovy a ten to ztáhnul (300 Kč fuč) ještě o 5 mm. Tahle odchylka mi už nevadí a můj drapáček už nenaráží o kardanku. Na youtube do toho někdo mydlil kladivem - fúj, ale srovnal to 
MT 12-S
taky sem v mystech kde to někdo vzal přes pangejt musel srovnat kladivem
ale vycentrovat se mi to podařilo alespon u dvou kol ted čekam na komaxit a budu centrovat zbyle dvě
dneska sem leštil bubny a šlo to uplně samo
tak doufam že vysledek bude gut
ale vycentrovat se mi to podařilo alespon u dvou kol ted čekam na komaxit a budu centrovat zbyle dvě
dneska sem leštil bubny a šlo to uplně samo
tak doufam že vysledek bude gut