Hardyspojka - opotřebení
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Re: Hardyspojka - opotřebení
Takže už to mám poslat na reklamaci? já myslel, že by to ještě chvíli vydrželo, ale zas když už to mám rozebraný... jak dlouho budu bez hardy spojky?
Dněpr 11 solo/side
Pavlovi zavolej, on se téměř nechodí...
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
kdybys posílal jen hardyspojku, poslal bych Ti starou co mám na náhradní díly - je trochu vyžvejkaná, ale stále funkční. akorát Pavel tam zmiňuje poslání i s vidličkama koukám
Ural Ranger 2008, 22tis km
- Pavel Kučera
- Kontaktovat uživatele:
Pro vyřízení reklamace je nejrychlejší nás kontaktovat e-mailem nebo telefonem (kontakt je na webu www. ural.cz), domluvíme další postup. Pokud v e-mailu uvedete telefon, urychlíte tím vyřízení.
Reklamace vyřizujeme okamžitě, nepotřebujeme 30 dní na přemýšlení. Pokud se jedná o něco složitějšího a je nutné kontaktovat výrobní závod, většinou do týdne víme rozhodnutí.
Omlouváme se, ale NEVYŘIZUJEME reklamace na CHATU, DISKUZI nebo formou SMS.
Jsme oficiální firma, ne burzovní prodejci z nějaké louky a dodržujeme tedy určité obchodní standardy.
Reklamace vyřizujeme okamžitě, nepotřebujeme 30 dní na přemýšlení. Pokud se jedná o něco složitějšího a je nutné kontaktovat výrobní závod, většinou do týdne víme rozhodnutí.
Omlouváme se, ale NEVYŘIZUJEME reklamace na CHATU, DISKUZI nebo formou SMS.
Jsme oficiální firma, ne burzovní prodejci z nějaké louky a dodržujeme tedy určité obchodní standardy.
SovMotCentr | Pavel Kučera
Rozhraní 75 | 569 03 Rozhraní | Česká republika
tel.: +420 461 723 746 (Po - Pá: 8.00 - 12.00 13.00 - 17.00 hod)
e: info@ural.cz | w: www.ural.cz | fb: MotocyklyUral
Rozhraní 75 | 569 03 Rozhraní | Česká republika
tel.: +420 461 723 746 (Po - Pá: 8.00 - 12.00 13.00 - 17.00 hod)
e: info@ural.cz | w: www.ural.cz | fb: MotocyklyUral
Tak už nevím co mám špatně.Oddělal jsem už 3 hardyspojky cca po 200km.Dneska jsem namontoval novou a ujel na ni 30km a uz sem pozoroval,ze je zase natrhnuta.Hridel je nova unasec taky.Kdyz nasadim kardan bez hardyspojky,tak sedi pekne na kulicce a ma vuli cca 4mm dopredu dozadu.Vylestil jsem vydlicky,nasadilnovou hardy,sotva sem ji narval na ty vydlicky.Mam obycejnou gumovou,kardan mam z dnepra ze tri casti.Kloub,hridel,vidlicka.Ma chodit ta vidlicka na te hrideli hodne volne?Tak nevim jestli mam neco spatne,nebo ty gumove jsou takove srack..?Díky za rady
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
bez hnané sajdy.
Ahoj, podle mne ty gumové co se prodávají poslední dobou jsou hrozné sra..y . Stejný problém jsem řešil před 2 rokama a byl jsem z toho nešťastný. Přesně jak uvádíš životnost jedné nové hardyspojky byla od 130 do 200km. Koupil jsem od Pavla Kučery novou polymerovou a od té doby jsem ji nemusel řešit (najeto asi 4 000km včetně terénu). Problém je podle mne v tom, že guma je příliš tvrdá a místo toho, aby se podala guma tak vidličky se mírně pohybují dovnitř a ven, čímž tu gumu postupně vyškubou. Ve starých hardyspojkách byla guma mnohem měkčí a podajnější - toť můj názor na věc. Takže doporučuji rozbít prasátko a koupit od Pavla kvalitní hardyspojku se zárukou. 
Jo asi budu muset.Já právě jestli nemám něco špatně,abych nezlikvidoval i tu polymerovou,když je docela drahá.Mě dodavatel dílů trvdí ,že musím mít něco špatně,protože nikdo s tím prý problém nemá.
)
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
bez hnané sajdy.
tak aby byl dotaz kompletní, hardyna i po pěti tisících vypadá tak jako na prvním obrázku. prostě si za těch 1300km sedla, a už drží, takže reklamace nakonec nebyla na místě.
Dněpr 11 solo/side
Jen takovej dotaz. Když měníte hardynu tak vyndáváte zadní kříž. převod, nebo je na to nějakej fígl mě zatím neznámej. A prosím nekamenujte mě za mojí neznalost

Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
Ahoj,
tak jsem s hardy spojkou ujel ca. 10 km a je na cucky. Uz jsem objednal novou u Pavla Kucery.
Mate prosim navod, jak ji spravne namontovat? Vyndat hlavni prevod? Jaka ma byt vule a pozice vidlicek, adt......
Diky, Stepky
tak jsem s hardy spojkou ujel ca. 10 km a je na cucky. Uz jsem objednal novou u Pavla Kucery.
Mate prosim navod, jak ji spravne namontovat? Vyndat hlavni prevod? Jaka ma byt vule a pozice vidlicek, adt......
Diky, Stepky
http://stepky.rajce.idnes.cz/dnepr
-
Dneprstein
Vyndat hlavní převod musíš každopádně (abys vytáhl hřídel ze zadní vidličky). Pak to šroubovákem rozpáčíš, najdeš jedno jediný místo kde to jde vyloupnout a vyndáš to. Novou musíš namontovat tak, aby vůle na hardyspojce byla 3mm. Což nastavíš ségrovkama na hřídeli (na obou koncích). Hlavně ti musí zapadat kulička na konci výstupní hřídele převodovky do díry v zadní vidličce...
pokud jde o výměnu, tak u "nových" uralů to jde jednoduše povolením kyvky a odtlačením dozadu - i v případě 2WD to jde, vychází to o chlup.
Ural Ranger 2008, 22tis km
jelikoz mam kratkej rám,tak musim taky vysoupnout kyvku do zadu.Mel jsem ten samy problem.Ta od Pavla drzi porade jak nova.A bacha pri montazi ma byt tim mensim prumerem k prevodovce (kvuli pace ktera vystavuje spojku)
Ural M66 rv.1972
bez hnané sajdy.
bez hnané sajdy.