M-72 1944
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Re: M-72 1944
Moc pěkná foto,je vidět i pár detailů na moto,nebývá to často.
Side májí odpérované kolo?Nebo je to pevný model bez oblouku přes blatník?
Michal
Side májí odpérované kolo?Nebo je to pevný model bez oblouku přes blatník?
Michal
tohle bude model s pevným kolem.
dle mne bylo poté pevné kolo s rámem okolo kola a až pak torzní odpružení.
dle mne bylo poté pevné kolo s rámem okolo kola a až pak torzní odpružení.
M-72
Je to pravděpodobné že je pevný rám side.
Mám to samé u BMW R12,ten rám a blatník vypadá úplně stejně jako na této foto.
Kolo je natvrdo,blatník vpředu upevněn k rámu jen takovou svorkou,pred ním žádný ochranný prvek proti poškození.
Dle tohoto rámu side BMW byly asi zrobeny i rámy side u prvních emek.
Ještě je tam taky zajímavý detail - tloušťka kabelu elektriky ke světýlkům side.Tomu že by tam měl být takovýto poměrně silný kabel nasvědčují i poměrně velká oka na takových těch pérových příchytkách pro kabel na blatníku(to samozřejmě na foto vidět není)
Měl jsem takové příchytky i u toho BMW a v nich silnější kabel,vodič tenký ale silná izolace.Vypadalo to jako trochu slabší zapalovací kabel.No a mě se to nezdálo a tak jsem ho dal pryč.No a teď koukám byl to asi originál...
Já jsem původně autoelektrikář a když dělám instalaci na staré moto tak mě vždy záleží na tom aby to bylo jako původně.
Michal
Mám to samé u BMW R12,ten rám a blatník vypadá úplně stejně jako na této foto.
Kolo je natvrdo,blatník vpředu upevněn k rámu jen takovou svorkou,pred ním žádný ochranný prvek proti poškození.
Dle tohoto rámu side BMW byly asi zrobeny i rámy side u prvních emek.
Ještě je tam taky zajímavý detail - tloušťka kabelu elektriky ke světýlkům side.Tomu že by tam měl být takovýto poměrně silný kabel nasvědčují i poměrně velká oka na takových těch pérových příchytkách pro kabel na blatníku(to samozřejmě na foto vidět není)
Měl jsem takové příchytky i u toho BMW a v nich silnější kabel,vodič tenký ale silná izolace.Vypadalo to jako trochu slabší zapalovací kabel.No a mě se to nezdálo a tak jsem ho dal pryč.No a teď koukám byl to asi originál...
Já jsem původně autoelektrikář a když dělám instalaci na staré moto tak mě vždy záleží na tom aby to bylo jako původně.
Michal
No to jsem rád že jsem potěšil Emkaře
.Byla někde na Fb,ale už nevím kde.Nicméně popisek zněl že jsou to vojáci Čsl. armádního sboru na podzim 1944 během Karpatsko-dukelské operace-viz. lvíček na čepici a náš Válečný kříž.No a když jsem ji teď hledal znova našel jsem ještě tuhle http://rotanazdar.cz/?p=2017&lang=cs Mě osobně tam nejvíc zaujaly ty pneu-šípáky