Ahoj.
O víkendu jsem koupil M72 ,podle štitku rok 1951, ale je z Ukrajiny takže skládanka. Měl bych pár dotazů.
Zatim jsem se nesetkal s timto typem oteviráni kufru sajdy. Vy ano?
Z kterého typu je světlomet?
Byly takovéto sedadla používány na emce?
Díky za pomoc.
Otevírání kufru sajdy M72
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
Re: Otevírání kufru sajdy M72
Sedadla mám na své M-72 r.v.1952 stejné. Jednou jsem je našel na prodej i na alegro.pl a chtěl za ně děsnou raketu. Takže hádám, že to bude nějaký ne moc běžný typ. Ale víc jsem po tom nepátral.
Světlo, minimálně rámeček, je podle mě z K750.
Světlo, minimálně rámeček, je podle mě z K750.
M-72, 1952
Ahoj, jsou to sedla používané na emky cca před rokem 52, po nich přišly ty s typickou kosočtvercovou kresbou. Sám sháním a neumím sehnat.
jak píše Vici přední rámeček je z pozdějšího typu.
hoď sem fotku celého stroje, třeba se tam bude vyskytovat více zajímavostí.
Jinak to zavírání kufru se mi moc nezdá. Nikdy jsem to neviděl ani před rokem 51 ani po
Budu muset obnovit seznam emkařů, mám pocit, že se tady na foru vyskytuje minimálně 40 emek, protože někteří šílenci mají i dvě

jak píše Vici přední rámeček je z pozdějšího typu.
hoď sem fotku celého stroje, třeba se tam bude vyskytovat více zajímavostí.
Jinak to zavírání kufru se mi moc nezdá. Nikdy jsem to neviděl ani před rokem 51 ani po
Budu muset obnovit seznam emkařů, mám pocit, že se tady na foru vyskytuje minimálně 40 emek, protože někteří šílenci mají i dvě
M-72
Otevírání kufru vypadá vyrobený fabricky,ale nejsem si jistej. Měl by na to být spec. klíč. Vyfotil jsem i vnitřek kufru , kde je za sedlem jakási schránka a na boku pod držákama lepenka. Rám je se staršíma výztuhama, jedna vidlice je na starší nízkej blatník , druhá na vysokej, prostě skládanka.
Předpokládám, že nízkej orig. blatník neseženu, tak bych ho chtěl upravit z toho co je na motorce. Kdyby jste někdo měl navíc držáky, tak bych měl zájem...
To světlo z krytkou je celý z káčka?
Štítek vypadá hliníkovej.
Předpokládám, že nízkej orig. blatník neseženu, tak bych ho chtěl upravit z toho co je na motorce. Kdyby jste někdo měl navíc držáky, tak bych měl zájem...
To světlo z krytkou je celý z káčka?
Štítek vypadá hliníkovej.
To otvíraní kufru je nějaké čudné .Já mam na roku 1949 tohle

Dle fotek toho nejde moc poznat ,ale jak psali už kluci rámeček světla je na 100% z káčka a to samé válce motoru
Na převodovku nejde pořádně vidět jestli je starý typ nebo nový.
Motor to samé ,ale je vidět že je číslo přeraženo a také tam nevidím na něm rok výroby takže to může být i rok 1960
Předek je taký nový typ od roku 1954 a výše
Relé dobíjení je taky z káčka
Dynamo je dlouhé a ne krátké
Rafky by měli mít 5 prolisů po obvodě nejde poznat z fotky
Výrobní čísla na štítku pasuji s rokem 51, mám podobné
Chce to pořádné fotky a ne týhle omalovánky a potom se dá povědět více
Hod si fotky na rajče a tady dej jen IMG obrázku
Držáky na blatník nepotřebuješ ,protože ty původní narovnáš a pustíš dolu a zbytek vyrobíš, spíše potřebuješ ty vrchni kratší krytky

Dle fotek toho nejde moc poznat ,ale jak psali už kluci rámeček světla je na 100% z káčka a to samé válce motoru
Na převodovku nejde pořádně vidět jestli je starý typ nebo nový.
Motor to samé ,ale je vidět že je číslo přeraženo a také tam nevidím na něm rok výroby takže to může být i rok 1960
Předek je taký nový typ od roku 1954 a výše
Relé dobíjení je taky z káčka
Dynamo je dlouhé a ne krátké
Rafky by měli mít 5 prolisů po obvodě nejde poznat z fotky
Výrobní čísla na štítku pasuji s rokem 51, mám podobné
Chce to pořádné fotky a ne týhle omalovánky a potom se dá povědět více
Hod si fotky na rajče a tady dej jen IMG obrázku
Držáky na blatník nepotřebuješ ,protože ty původní narovnáš a pustíš dolu a zbytek vyrobíš, spíše potřebuješ ty vrchni kratší krytky

Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Nuže dobrá, jestli to chcete takhle rozpitvat, přidám taky pár svých postřehů z těch ne moc kvalitních fotek. co bylo řečeno nebudu zmiňovat,
když začnu odpředu. Blatník jak píše fapeko že se dá použít jako nízký - možná.. já předělávku poznám.
Určitě to nejde udělat ale tak, že se narovnají a protáhnou vzpěry blatníku. Na vysokém blatníku jsou totiž umístěny na úplně jiném místě než má nízký typ.
dále spodní plechové krytky vidle to je jasné, bylo již řečeno. horní brýle jsou z pozdějšího typu na tenhle ročník musí být s nálitkem na zámek, dále třecí tlumič - jeho části pod křídlovou matkou jsou z káčka, držáky řídítek se mi taky zdají z káčka, ale není to dost jasně vidět. Spínačka - patří tam na kulatý klíček, těleso šneku plynu - bez tlačítka na klaxon jestli dobře vidím
.
Převodovka je pozdější výroby emky než rok 51, dál trubky sání - má tam být třídílný komplet, nikoliv dvou. Kohout nádrže taky pozdější typ nikoliv emka.
Udělej kvalitnější fotky a můžem pokračovat
Jinak bych řekl že štítek bude určitě ocelový a lampa krom rámečku vypadá na Emku..
když začnu odpředu. Blatník jak píše fapeko že se dá použít jako nízký - možná.. já předělávku poznám.
Určitě to nejde udělat ale tak, že se narovnají a protáhnou vzpěry blatníku. Na vysokém blatníku jsou totiž umístěny na úplně jiném místě než má nízký typ.
dále spodní plechové krytky vidle to je jasné, bylo již řečeno. horní brýle jsou z pozdějšího typu na tenhle ročník musí být s nálitkem na zámek, dále třecí tlumič - jeho části pod křídlovou matkou jsou z káčka, držáky řídítek se mi taky zdají z káčka, ale není to dost jasně vidět. Spínačka - patří tam na kulatý klíček, těleso šneku plynu - bez tlačítka na klaxon jestli dobře vidím
Převodovka je pozdější výroby emky než rok 51, dál trubky sání - má tam být třídílný komplet, nikoliv dvou. Kohout nádrže taky pozdější typ nikoliv emka.
Udělej kvalitnější fotky a můžem pokračovat
Jinak bych řekl že štítek bude určitě ocelový a lampa krom rámečku vypadá na Emku..
M-72