Auto

Diskuze o čemkoliv
Pravidla fóra
Přátelská diskuze o čemkoliv. Žádná tématická omezení.
veverka

Re: Auto

Nový příspěvek od veverka »

Asi záleží na výchově, zkušenost mám z cizíma dětma, zatím ne se svýma, ale vesměs takovou, že děti jsou gumové, omyvatelné a nezničitelné. Hůř takové nestandardní podmínky obvykle snáší ten, kdo je má na starosti, takové to co by kdyby a tak dále. I když i na osobáka jsem při výběru měla podmínku, aby se daly složit zadní sedačky do lůžkové úpravy a vešel se tam dospělý člověk.
Dodávka by pro cestování s dětma byla fajn kvůli tomu, že odveze víc krámů na nějakou aktivnější dovolenou. Ale rozhodně bych i v dodávce nutila všechny pasažéry, včetně dětí, aby seděli připoutaní, volně ložené osoby v autě jsou podle mě hodně velký risk. No a pak bych samozřejmě využila dodávku až budu starší a nebudu zvládat spaní někde na hrbolaté zemi, což vzhledem k mým problémům s páteří dřívě či později nastane 8-)

Jinak teda děti a tahání krámů... Brácha s náma chodil na vandry, sotva si unesl batoh s malým spacáčkem a plyšovým medvěděm a ke štěstí mu stačilo, že může spát někde v lese a nemusí se pravidelně mejt :mrgreen: Žádný extravuřty jsme mu nenosili.
белка
"hydroveverka"
Lasky

Re: Auto

Nový příspěvek od Lasky »

Já bych to neviděl tak jednoznačně s "gumovitostí a omyvatelností". Tam záleží na mnoha faktorech. Podotýkám, že nejsem žádnej zhýčkanej cymprlich, naopak, mnozí mě mají za totální hovado, některé uvědomělé matky, ale i otcové by na mě nejraději zavolali sociálku. Jeden z mých kamarádů si ze mě neustále dělá srandu, že se jednou objeví nějaká "Kubišová přes děti" a odvede mi syna s dcerou do útulku, aby je zachránila před zhovadilým fotrem.
Připouštím, že někdy v minulosti jsem se sám chytal za hlavu, jestli už to nepřeháním. Kdysi jsem se zařekl, že nebudu kňourat jako spousta kámošů a vymlouvat se "Mám děti, tak nemůžu..." My nemáme žádný babičky a dědečky,ani nikoho jinýho na hlídání. Jen spoustu velkých starostí a kdybych to měl řešit jako většina lidí, tak bych na všechno musel zapomenout, začal bych žít způsobně a při tom umíral zaživa při utápění se ve vzpmínkách.Což by mne dřív nebo později dohnalo abych vylezl na půdu s provazem v ruce. To já nikdy nepřipustím a provozuju koníčky dál s dětma.
Děti jezdí v sajdě od narození a už od jednoho roku zkušeně kempujou. V začátcích jsem taky nebejval před každou výpravou tolik vystresovanej jako teď. Jednak jsem začínal sám s jedním vlastním dítětem a jednak jsem nevěděl jaký drobnosti mi můžou šeredně zkomplikovat situaci. A že takových průserových situací může nastat opravdu požehnaně.
Ono v první řadě záleží na věku. Dvanáctiletí už jsou zkušení pardálové a vydrží víc než mnozí dospělí, to už nejsou děti.
S osmiletými už taky není žádná velká starost, naopak, ti už normálně pomáhaj s mladšíma a někdy mají (hlavně holky) větší intelekt a zodpovědnost, než jejich tatínci po pár pivech.
Když jim je mezi pěti a šesti lety, tak už jsou taky samostatní, pokud mají od mala sparťanskou výchovu.
Jenže na poslední rybářský výpravě jsme měli už 10 kousků, z čehož byly 3kusy ročního potěru a to skutečně vyžaduje mnohem vyšší logistické zabezpečení, než když má mezi sebou parta dospělých jednoho šestiletýho kluka. Těmle mlaďasům s sebou člověk musí tahat plínky, ubrousky, plno oblečení, vlastní jídlo, pokud je to na dýl, tak mít vyřešený koupání atd, atd. Je toho fakt dost a sám jsem si mnohokrát řekl, že tohle asi nemá smysl, ale nakonec si řeknu, že má. Začal jsem s tím v partě sám a byl za magora, postupně se ale přidává víc a víc lidí a mě těší, že jsme nepodlehli trendu a dokážem pařit dál i s dětma.
Ono taky záleží jak daleko a na jak dlouho se jede, to se taky odrazí na množství s sebou vezených krámů. Někdy ani není třeba vézt s sebou úplně všechno, nejdůležitější je ale vědět "Co udělám, když ...." Že jsou děti od bahna a promočení je vcelku jedno, pokud je teplo. Jenže pokud je venku 10°C a děti se nemaj kde usušit a ohřát, tak mám velkej problém, protože my , zvlášť ti, kteří jezdí na motorkách celou zimu to přežijem, ale mlaďasové by takhle noc asi nedali.
Neříkám, že člověk s sebou musí mít nutně autobus věcí, ale musí to mít všechno dopředu ošéfovaný. Se svým pětiletým klukem už jsme taky šli X-krát na noc na ryby a měli s sebou jen rybářský cajky a každej svůj spacák. Musím ale vědět co udělám, když se najednou prudce ochladí a začne pršet.
Odpovědět