M72 gufera
Pravidla fóra
Nedaří se Vám něco sehnat? Zeptejte se, možná to někdo z nás už někde viděl.
Nedaří se Vám něco sehnat? Zeptejte se, možná to někdo z nás už někde viděl.
M72 gufera
Zdravím všechny, kde sehnat gufera do přední vidlice na M72.Pokud někdo máte nabídněte Díky
- Honda Wanderer
Re: M72 gufera
Patří tam manžety, ne gufera. Gufera jsem tam taky jednu dobu měl, ale ta nejsou stavěná na axiální posuv. Přesto takové 4tis. km najezdily než začaly téct. Sháněl jsem to přes specializovaný obchod s ložisky, gufery, dá se říct, že na speciální objednávku atd.
Don't give in without the fight!
Když jsem rozdělával vidlici na Emce, tak jsem tam měl ještě to původní těsnění zalisované v ocelovém pouzdru, ale bylo samozřejmě po smrti. Neviděl jsem doteď nikoho kdo by dělal repliky. V Brně předloni na veteranburze jsem koupil taky gufera. Hned mě napadlo, že to asi nebude stoprocentrní náhrada, ale na nic lepšího jsem zatím nepřišel. Zatím nejezdím, tak nemohu posoudit ani funkčnost.
Můžu se zeptat na ty manžety? jak to vypadá, je-li třeba nějaké úpravy a kde by se to případně dalo sehnat..
Děkuji.
Můžu se zeptat na ty manžety? jak to vypadá, je-li třeba nějaké úpravy a kde by se to případně dalo sehnat..
Děkuji.
M-72
- Honda Wanderer
Manžeta má takovej jednodušší průřez, zjednodušeně tvaru U. Zkusil bych to třeba tady: http://loziska-gufera.cz/ náčrt manžety tam taky je. Průměry si přesně nepamatuju. Chce to znát vnitřní a vnější průměr. Vím že gufero jsem do vidlice složitě nandával, tohle tam vklouzne perfektně.
To gufero taky funguje, ale prostě přestane po nějaké době těsnit, ten břit na to není stavěný. Vím to, už jsem je měnil právě za ty manžety.
Jestli tam už máš gufera, tak je tam nech, no a až ti začne téct olej z vidlic, tak víš, čím to je. 
To gufero taky funguje, ale prostě přestane po nějaké době těsnit, ten břit na to není stavěný. Vím to, už jsem je měnil právě za ty manžety.
Don't give in without the fight!
Já kupuji všechny ložiska,gufera,stírací kroužky a manžety tady http://www.komaindustry.cz/prodejna-ostrava/arno77 píše:Když jsem rozdělával vidlici na Emce, tak jsem tam měl ještě to původní těsnění zalisované v ocelovém pouzdru, ale bylo samozřejmě po smrti. Neviděl jsem doteď nikoho kdo by dělal repliky. V Brně předloni na veteranburze jsem koupil taky gufera. Hned mě napadlo, že to asi nebude stoprocentrní náhrada, ale na nic lepšího jsem zatím nepřišel. Zatím nejezdím, tak nemohu posoudit ani funkčnost.
Děkuji.
Vyrobí ti jakoukoliv manžetu na zakázku a ceny jsou dobré,dělali mi aji stírací manžety na hydrauliku
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
Dal jsem tam gufera, jen jsem je musel trochu upravit ale sedí tam.Otázkou je jak dlouho vydrží?Pravdou je že na to asi nejsou stavěné!Nějaké manžety mám ale nevím jestli tam patří mají větší průměr než tlumič.Chtěl jsem tady dát fotku,ale nejde tu vystavit