Ceny v čechách...

Nevíte kde něco speciálního sehnat? Podařilo se vám něco špatně sehnatelného koupit, nebo jste to zahlédli?
Pravidla fóra
Nedaří se Vám něco sehnat? Zeptejte se, možná to někdo z nás už někde viděl.
Ivo

Ceny v čechách...

Nový příspěvek od Ivo »

Nevím jestli to téma patří přímo sem....
Ale podíval jsem se po dlouhé době zase na Aukro a podíval se na ceny Ural a Dněpr. A teda nevím, kde ty ceny lidi vymýšlí... Př.: Dněpr mt10 s cz doklady r.v. 1972 jako nový cena 105tis, sajdkára dněpr, nová 32ti
Já nevím, ale mám pocit, že si takhle docela dost zvedáme nesmyslně ceny... A pokud to ještě navíc někdo koupí... Když potřebuji sajdu, seženu ji většinou do 5tis. A dněpra s doklady za cenu ojetého Urala 750? Myslím, že rozdíly v kvalitě ani nemusím říkat.
Zdá se to přemrštěné jen mě??
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
Dneprstein

Re: Ceny v čechách...

Nový příspěvek od Dneprstein »

Já koupil Vepříka (před lety) s papíry a značkami za 55000,-. To je myslim vcelku odpovídající cena za motorku v cajku (na Dněpří schopnosti) a s papíry i dneska...
Míra

Nový příspěvek od Míra »

já sehnal dněpra bez tp, 10tkm najeto, bylo třeba udělat jen go elektroinstalace, a tlumičů, přetěsnit motor a novej lak. ND mě stáli kolem 3000,- motorka 17000,-. veteránský asi 2700,- tzn za 22700,- mám dněpra s papírama, v celkem slušným stavu. nechápu, ja za něj někdo může dát třeba víc jak 50000,-
Dněpr 11 solo/side
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Mě příjdou ceny v Čechách přemrštěné obecně, ale Aukro je známý extrém. Je dokázáno, že člověk je v akci nakonec ochoten zaplatit víc, než by za to dal normálně. Někde je k tomu dohledatelný článek a studie.
Co ale vím od pár lidí používajících Aukro, převážně Jawáckých veteránistů, tak velká část prodejců na Aukru používá šroubovače. Domluvený kamarád přihazuje mezi skutečnými zájemci a šroubuje tak cenu. Když to nakonec vydraží šroubovač, tak prodej oficiálně zruší z vymyšlených důvodů, nebo to nechaj tak. Za týden nebo dva to pak dá do aukce znovu. Raději 3x zaplatěj provizi Aukru za falešný prodej, než by to zkusili dražit poctivě. Nakonec se nějaký hejl chytne a náklady na poplatky Aukru pokryje mnohonásobně. Navíc díky tomu to pak pro ostatní vypadá, že ty konkrétní věci mají opravdu takovou cenu. A jelikož na Aukru se živí všichni překupníci dílů, tak udávají ceny.... Nicméně všechno má takovou cenu, za kterou to někdo koupí. Za ty prachy jsem si už spoustu věcí raději odpustil. A to i na burzách.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Dneprstein

Aukro

Aukro je vůbec hovadina. Kupoval jsem COčko od Omicronu, koukal i na Aukro a pak ho nakonec koupil normálně na e-shopu, se zárukou, hořákem, drátem, kladkama o 2000,- levnějc než na Aukru byla vyvolávací cena u bazarovky...
Michal

Nový příspěvek od Michal »

Dříve jsem chtěl koupit Dněpra MT16. Po zvážení jeho vlastností a toho, co mi dá, jsem si stanovil odpovídající cenu 40.000Kč za stroj v rozumném stavu s papírama. Při srovnání s jinýma strojema po odložení ideologie prostě větší reálnou hodnotu mít nemůže.
A protože se v Čechách za poslední roky téměř nikdy neobjevil za méně, než dvojnásobek stanovené ceny, tak jsem se rozhodl si raději ještě trochu připlatit za stroj, se kterým se mohu vypravit do zahraničí, aniž bych si sebou vezl náhradní diferák, alternátor a půlku motoru. Přecejenom jsem chtěl sajdu na normální ježdění mimo asfalt, né veterána na koukání.
V Německu se sice jednou za čas objeví Dněpr 16 kolem 40ti, jenže jak to tady přihlásit? Za zajímavé ceny tam bývají i Uraly 650 s diferákem, jenže následuje stejná otázka.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Ivo

Nový příspěvek od Ivo »

Já myslím, že je to hodně o dnešní "morálce"... Každý se snaží natáhnout koho může. Málo lidí dnes může říct, prodávám poctivě. A bohužel je dnes i spousta lidí, co si za myslí že: 1. Koupí dněpra za 30tis polejou ho barvou a strašně na tom zbohatnou. 2. Koupí si dněpra za 15tis, jenže se to pořád rozbíjí a je to hrozně nespolehlivé a tak řeknou, že dněpr je šmejd a šmejdem vždycky byl. No a ty to udělají stejně. Polejou barvou a prodají za trojnásobek...
Když o někom slyším, že si koupil na burze třeba k-750 po renovaci za 80tis od poláků, tak už si říkám rovnou něco o bláznech... Je sice pravda, že pokud člověk bude renovovat, tak se dostane na stejnou cenu velice lehce, ale má to udělané a ví jak to je udělané. Nejde jen o GO lakem.
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Dneprstein

Na druhou stranu, ceny jsou takové, jaké je kdo ochoten zaplatit. A diktovat si, coby zákazník, že koupím za 50, když mám spoustu zákazníků, kteří koupí (a rádi) za 100, to by zas byl jeden padlej na hlavu...

On je u nás myslím stále (22 let po revoluci) problém v tom, že lidi by pořád vyžadovali nějaký zaručený, stejný a pevně daný ceny. Jak prodejci, tak kupucící a nechápou princip normálního fungování trhu... Ale to je na dlouhý povídání a každej, kdo je minimálně živnostník, by o tom dokázal mluvit hodiny...
bobanbob
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od bobanbob »

Mno ceny u nás jsou fakt nasazený na Max. Já když jsem sháněl K-750 tak přes polské Aukro. tam jsou ceny o něčem jiném než u nás.
Nakonec jsem ho koupil u nás 30 kilometrů od baráku za 15000.Kč sice zralý na komplet GO ale to jsem hledal.
Rádoby po Generálce bych si stroj nikdy nekoupil , takhle vím na čem sem už od začátku.

mno doufám že kompletní GO nepřesáhne 40 000..Kč.
Ps . když káčko nebo urala. já bych kupoval v polsku tam jich je mnoho podle toho se taky odvíjejí ceny .
jandost

Nový příspěvek od jandost »

Tak jak to tady čtu,tak jsem pro mnohé asi nenormální.Ja toho svého krasavce MT-11 koupil před třemi lety za rovných 80 000,-Kč a přes Aukro.Sranda byla,že jsem ho viděl akorát na fotkách,protože jsem zrovna byl ve stejné prdeli světa,ze které se vloni vrátil Ivo.Veškerá komunikace tak probíhala jenom po telefonu a tak to byla vyloženě sázka do loterie.Bylo to ale od člověka,který ho měl 8.let a měl ho doslova vymazleného.Přesně tak jsem si dněpříka představoval a kdybych si ho měl dělat od začátku sám,tak vím,že by vypadal hodně podobně a dostal bych se stejně na ty podobný prachy.Byl na značkách(ne veterán),byla tam třeba nádrž z Urala retro,jenom která samotná stojí u Pavla Kučery kolem 10 000,- .Šírší řidítka,bezkontakt,Pekary,jiný výfuky v chromu,stejně tak jako ráfky a mnoho jiných vychytávek.Prostě lázeňský švihák.K tomu mně borec přidal 7.krabic od banánů plných náhradních dílů cca za 20 000,-Kč.Né že bych na dněpříka od té doby nemusel šáhnout(teď je zrovna u doktora s komplet elektrikou),přeci jen to je Dněpr,ale zatím mně vždycky stačilo šáhnout do železných zásob od toho borce a požadovaný díl jsem zaplaťpánpůh vždycky našel.Tím jsem chtěl akorát říct,že kdybych měl dávat takový prachy za nalakovaný šrot od Poláků tak bych se asi mlátil do hlavy,ale takhle????
Dneprstein

Bývalý stroj soudruha Patočky, nemýlím-li se.... ;)
jandost

Dneprstein,přesně tak.
Dneprstein

Taky mě párkrát zachránil... Jednou jsem si od něj na podzimní sraz půjčoval hlavu na podzimní sraz, dával mi podložky pod ventilový pružiny (když ty mý původní rozemlelo prasklé pero), kupoval jsem od něj výfukový kolena, testovali jsme spolu bezkontakt a dokonce jsem jel v jeho (tvojí) sajdě na Kučerovu svatbu!!! :D
Ivo

Nový příspěvek od Ivo »

Myslím, že 80tis za Patočkinův stroj je cena přiměřená... Dněpr s CZ doklady a ve výborném stavu, je dnes ale tak vzácný jev, že škoda mluvit. Kup si ale dněpra, v originál vybavení, jen s novou barvou za 100tis. To je dle mého názoru šílenost... A mimochodem, máme to od sebe kousek a ještě jsme se nepotkali :)
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
jandost

Koukám pánové,že máte můj stroj zmapovaný daleko víc než já(alespoň jeho historii).Každopádně,jestliže pojedete přes Pardubice a nejbližší okolí a nedej bože by se vám na Vašich strojích něco po...lo,jsou bohaté zásoby ND soudruha Patočky stále k mání.Ivo,nejenže máme blízko bydliště,ale děláme i stejnou práci a myslím,že máme i společné známé(co Míra Tuček,nebo Pája Myšák?).Nevím,jestli jsi to byl Ty,ale nějakého stejně postiženého šílence jsem loni občas ráno vídal na Hradubický kolem 6.30 jak si to ohromnou rychlostí žene na Pce.
Odpovědět