helmy,co se hodí k Dněpru
Pravidla fóra
Nedaří se Vám něco sehnat? Zeptejte se, možná to někdo z nás už někde viděl.
Nedaří se Vám něco sehnat? Zeptejte se, možná to někdo z nás už někde viděl.
helmy,co se hodí k Dněpru
Sháním dvě,nějak mě nenapadá,která je přesně vhodná pro Dněpra v khaki barvě,doma se mi válí dvě zánovní,co jsem měl na rejže...no ale v té se na Dněpru v neděli odpoledne přeci ukázat nemůžu....prostě uvítám nějaký odkaz na armyshop nebo jiný obchod,kde bych je posehnal za nějakou normální cenu /2000,- za kus dát opravdu nemůžu-jedině,když bude mít homologaci,ale to asi těžko..../
Re: helmy,co se hodí k Dněpru
Ruský blembák z 2.sv se dá sehnat do 500kč, ale homologaci to rozhodně nemá a bezpečný taky zrovna nebude. Ale na emku jsem si ho pořídil a u ševce si nechal udělat nové polstrování ze super jemné kůžičky. Jinak ten švec byl nakonec výrazně dražší než samotná přílba 
M-72, 1952
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
taky něco sháním nejradši bych taky ten ruský blembák. ale mám strach z toho že když se vymelu tak mě ten blembák akorát dorazí . otevřenou helmu bych si asi nekoupil žádnou . ale co ke káčku ??? s kulometem
já mám sice Dněpra 16,ale taky mi k tomu integrála nesedí,takže ten blembák by byl supr,ale právě ta bezpečnost....
Já bych si s helmou moc nezahrávala, náhoda je blbec
Člověk si sice říká, že ze sajda nespadne, ale pak sem byla u nehody, kde jinej motorkář sejmul kamaráda s jawí sajdou, ta šla na budku a kamarádovi helma "faška", taktéž jakási nehomologovaná výroba, praskla po celý dýlce. A pak zas při případný nehodě stačí všímavej policajt a tak dále...
Dají se sehnat pěkný retro helmy, v německu jsem viděla i kopie vojenckých helem, s homologacií a upravené na motorku. Něco takového:

Pak třeba trochu doupravit helmu nebo ji potáhnout nějakým maskáčem šikovný sajdkárista zvládne
Dají se sehnat pěkný retro helmy, v německu jsem viděla i kopie vojenckých helem, s homologacií a upravené na motorku. Něco takového:

Pak třeba trochu doupravit helmu nebo ji potáhnout nějakým maskáčem šikovný sajdkárista zvládne
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
tak tohle je zajímavá varianta,nechá se sehnat i u nás,ale taky myslím,že nemá homologaci,ale určitě je bezpečnější než blembák z II.světové.
Já teda nechci rejpat, ale mě už docela štvou lidi, co mě věčně přesvědčuji o tom, že jezdím na kopii BMW. Mám takovej pocit, že podobná helma německého stylu, bude těmhle blbcům hnát vodu na mlejn...
Ale názor má každý jiný a každému se líbí něco jiného... Mě to přijde prostě zbytečný. Máme ruské stroje a neměl by se za to nikdo stydět. Viděl jsem dokonce variantu s novou helmou, na které byla navléknuta a vhodně přešita vojenská šála. Vypadalo to docela dobře.
Ale názor má každý jiný a každému se líbí něco jiného... Mě to přijde prostě zbytečný. Máme ruské stroje a neměl by se za to nikdo stydět. Viděl jsem dokonce variantu s novou helmou, na které byla navléknuta a vhodně přešita vojenská šála. Vypadalo to docela dobře.
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
Bylo: K-750, Dněpr- MT13,Mt-16,MT-11,Ural 650 solo,Ural M66
M-72-je a bude ;)
no,já mám leckdy problém vysvětlit,že Dněpr není kopie,jen používá koncepci BMW,proto chci ruskou uniformu i helmu,co bude vypadat jako ruská,německou,tedy starou hasičskou mám někde doma,taková ta co se v ní taky nechá uvařit na ohni polívka... 
Ivo, myslela sem to spíš tak, že tohle se dá sehnat v obchodě a nějak se s tím na motorce jet dá, i když co říkal jeden majitel, tak taky dost bída. O bezpečnosti radši nemluvim
Jiný typ takové helmy určené na motorku jsem nikde neviděla, takže bych to brala spíš jako materiál k dalšímu zpracování. Nechci tu nikoho nabádat, aby jezdil na ruské motorce v německé helmě. To už bych spíš mudrovala, aby soudruzi jezdili v normální, homologované a bezpečné helmě 
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
mno kdyby to byla pravá německá z 2 války tak by vydržela o moc víc než nějaká dněšní za 10 000,Kč
teda co se tíče proražení
tu německou ocel se rusům dlouho nedařilo napodobit
ale to jsem zase někde jinde
když se nebudu bát o můj ksichtík tak si koupím ruskou plešku.
a když se bát budu tak holt budu muset dlouho vybírat
teda co se tíče proražení
ale to jsem zase někde jinde
když se nebudu bát o můj ksichtík tak si koupím ruskou plešku.
a když se bát budu tak holt budu muset dlouho vybírat
Mno... nějakou vojenskou helmu co má brácha sem si zkoušela, nebyla teda německá, možná je to česká.. Ale to je jedno, podstatný je, že když sem ten několik kilo vážící škopek měla na hlavě, tak bráchu nenapadlo nic lepšího, než do helmy ťuknout nějakým dřívkem. No duněla mi hlava ještě docela dlouho... Neumím si představit, co by nastalo po nějakým nárazu, i když by se teda ta helma asi neprorazila 
белка
"hydroveverka"
"hydroveverka"
no,helma nemá žádné polstrování,co by drželo tvar hlavy,takže při bouračce se může třeba vysmeknout o škarpu a dál brázdou po poli se jede už bez helmy.http://www.worker-moto.cz/595/prilba-na ... orker-v530 a co tahle,po úpravě laku by možná šla.
A právě proto mám přečalouněný vnitřek podle původního vzoru....ono to seno v originální helmě není to pravé ořechové
Takže na pohled origo ruská helma a na nošení celkem pohodlná origo ruský plech a neorigo výstelka, ale podle origo vzoru. Ale homologaci to samo nemá a bezpečnost integrály to také nedosáhne
Ale hodí se to k moto...
M-72, 1952
To taky nevypadá zle... Ale já osobně nemám rád, když mi fouká do uší. Já sám jezdím ve starém dobrém žaludu. Homologace nikde a bezpečnost... Raději ani na to nemyslím... Ale jednu nehodu už přežila 
Ural Ranger 750
M-72-je a bude ;)
M-72-je a bude ;)
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
žaluda mám na fichtla
zatím bez nehody