Ural 750 Ranger

Nevíte kde něco speciálního sehnat? Podařilo se vám něco špatně sehnatelného koupit, nebo jste to zahlédli?
Pravidla fóra
Nedaří se Vám něco sehnat? Zeptejte se, možná to někdo z nás už někde viděl.
Jarda

Ural 750 Ranger

Nový příspěvek od Jarda »

http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 15117.html Znáte někdo?Už to jednou bylo inzerované,ted je ale o dost levnější,co mu tak chybí?
Michal

Re: Ural 750 Ranger

Nový příspěvek od Michal »

Tento stroj si nepamatuji, že bych na srazech potkal. Podle úprav předpokládám že hodně jezdil v terénu a v zimě, očekával bych tedy následky soli. Ty jsou obvykle vidět jen z blízka. Vzhledem k modelovému roku a kilometrům lze očekávat nutnost údržby, pokud ji průběžně nedělal předchozí majitel. Já mám stejný ročník i kilometry, už jsem musel měnit pístní kroužky, skoro všechny gufera, rozvodová kola, ložiska převodovky. Pokud nikdy nezalapovával ventily, budou zralé na brusku a sedla na frézky. Uložení sajdového kola pak možná nebude potřebovat jen nová ložiska (chybí utěsnění, teče do nich voda a sůl) ale možná i hřídel s unašečem - to je konstrukční slabina. Ventilová vodítka budou nejspíš zralá na výměnu. Moje už jsou, někteří je měnili i dřiv. Je tedy možné, že začnete dílama za 15 litrů a mnoha večery v garáži. A nebo to také vše může být už udělané. To se bohužel nedá zjistit bez důkladné prohlídky, něco jen při částečném rozebrání stroje.

O tom výfuku mám trochu pochybnosti že funguje dobře. Je otázka, zda k tomu má i originál.
Ty neorigo tlumiče můžou být jen výhodou, originály z té doby jsou hrozně tvrdé, na hrbech pruží v podstatě jen sedlo.

Ta cena je otázka, pokud je provedena údržba a výměna problémových dílů, pak by mi přišla přijatelná. Pokud ne, je to 20 litrů nad cenou, za kterou byly v Německu stroje obdobného stavu.
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)

Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Jarda

Hm,to asi bude chtit kompletni repas,kdyz se zakoukam na fotky podrobne,jsou videt orezla mista,na rozdil od Dnepra,by tady asi stacil repas jen jednou,takze zadny boj s vetrnymi mlyny.
Jarda

Odpovědět