Spínací skřínka M72 Bosch
Pravidla fóra
Nedaří se Vám něco sehnat? Zeptejte se, možná to někdo z nás už někde viděl.
Nedaří se Vám něco sehnat? Zeptejte se, možná to někdo z nás už někde viděl.
Spínací skřínka M72 Bosch
Ahoj ,budu kupovat tuhle spínačku http://allegro.pl/m-72-zis-bmw-zundapp- ... 02581.html tak kdyby jste někdo chtěli tak mi pisněte a rozdělime se o poštovné PL.Klič k tomu není ,ale řeším to zase jinde je tam cena 35zl
Nabídka platí do 18.3.2014
Nabídka platí do 18.3.2014
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Re: Spínací skřínka M72 Bosch
...není lepší tato???
http://reno.indianmoto.cz/index.php?id_ ... &id_lang=7
A doupravit jí na šroubky??
http://reno.indianmoto.cz/index.php?id_ ... &id_lang=7
A doupravit jí na šroubky??
DNĚPR 11-1974, DNĚPR19-1993,3ks M72-????, a spousta dalších samohybných vejhyklů
Jo, ta je dobrá, ale to tam musí všude srát ty konektory? Copak nemůžou zachovat perfektní šroubky? V době, kdy se pořádné konektory ani nekoupí? 
Ahoj,důrazně varuji před koupí skříňky z prvního odkazu.Špatná zkušenost - je to skříňka nová čínské výroby a z plastovou kontaktovou destičkou.V provozu jak se kontakty ohřejí tak zalezou do plastu,tím se zhorší dotyk,ohřeje se to ještě víc a za chvíli nefunguje nic!
Nám odešly stejným způsobem 2 tyto skříňky,vždy při delší jízdě se světly.Toto bude podle foto a křížových šroubků to samé.
Nakonec pomohlo nechat z tohoto šmejdu jen vršek se klíčkem a destičku a kontakty použít ze staré ruské K 750.
Naštěstí to pasuje do sebe bez jakých koliov úprav.
Nám odešly stejným způsobem 2 tyto skříňky,vždy při delší jízdě se světly.Toto bude podle foto a křížových šroubků to samé.
Nakonec pomohlo nechat z tohoto šmejdu jen vršek se klíčkem a destičku a kontakty použít ze staré ruské K 750.
Naštěstí to pasuje do sebe bez jakých koliov úprav.
Tak jsem dal na rady od KOVROVEC5 a otestoval jsem tu spínačku co mám doma od toho prodejce a to tak ,že jsem nažhavil ocelový drát a přiložil jsem ji na tu destičku. Nedělo se nic , respektíve destička se netavila a ani nijak se nedeformovala a po bližším prozkoumáni jsem zjistil , že to není plast ,ale nějaký bakelit nebo pertinax kterému nevadí teplo.
Takže za mne můžu říci že to plast na 100% není
Tady je ta moje http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=37&t=1171&start=30
Takže za mne můžu říci že to plast na 100% není
Tady je ta moje http://uralforum.cz/viewtopic.php?f=37&t=1171&start=30
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Jen tak pro doplnění.
On bakelit je taky plast. Jen z jiné skupiny. Termoplasty se např dají znovu roztavit, kdežto bakelit ne.
On bakelit je taky plast. Jen z jiné skupiny. Termoplasty se např dají znovu roztavit, kdežto bakelit ne.
Jawa 350/640
Jawa 250/353
K-750
Jawa 250/353
K-750
Ahoj,
tak posílám foto torza destičky z mojí skříňky.Na poslední foto jsou vidět dva utopené kontakty nahoře v pravo,
na prostředním jak tyto vypadají z druhé strany a na prvním jak dopadl kontakt pro zapalování.
Jinak základná dělení umělých hmot je na termoplasty a termosety.První se tvarují po ohřátí a lze je tvarovat a ohřívat do nekonečna.Druhé se při výrobě teplem vytvrdí a při dalším ohřívání již neměknou.To je třeba bakelit který se dodnes používá v eletrotechnice.No az termosetu má být spínačka vyrobená.U toho co jsme koupili mi asi chtěli ušetřit,z termoplastu jevýroba jednodušší .Je tedy potřeba vždy vyzkoušet co člověk kupuje.
Jinak pro doplnění válečná emka má spínačku bez jakéhokoliv venkovního překrytu.Navíc je řešena jaku u BMW,to znamená že vrchní díl je přímo nabodovaný do světlometu,není přišroubován těmi třemi šroubky.Toto mám bezpečně zjištěno dle původních fotografií.
tak posílám foto torza destičky z mojí skříňky.Na poslední foto jsou vidět dva utopené kontakty nahoře v pravo,
na prostředním jak tyto vypadají z druhé strany a na prvním jak dopadl kontakt pro zapalování.
Jinak základná dělení umělých hmot je na termoplasty a termosety.První se tvarují po ohřátí a lze je tvarovat a ohřívat do nekonečna.Druhé se při výrobě teplem vytvrdí a při dalším ohřívání již neměknou.To je třeba bakelit který se dodnes používá v eletrotechnice.No az termosetu má být spínačka vyrobená.U toho co jsme koupili mi asi chtěli ušetřit,z termoplastu jevýroba jednodušší .Je tedy potřeba vždy vyzkoušet co člověk kupuje.
Jinak pro doplnění válečná emka má spínačku bez jakéhokoliv venkovního překrytu.Navíc je řešena jaku u BMW,to znamená že vrchní díl je přímo nabodovaný do světlometu,není přišroubován těmi třemi šroubky.Toto mám bezpečně zjištěno dle původních fotografií.
Ano, jen otázka, nepoužíval jsi tu skříňku jako ukostření při svařování? Vypadá to tak a tak jak jsi popsal umělé hmoty, tak sem se to učil ve škole. Tehdy byly termosety kliky u dveří a termoplasty lžičky jako z Pelíšků.. 
KOVROVEC5: Tak já mám úplně jiný materiál ten spodek spínačky a barva je taková černohnědá oproti té tvé.
Pokud jsi nepoužil tu spínačku jako reostat ke svářečce
tak to soudruzi v Číně asi někde udělali chybu s tím materiálem

Pokud jsi nepoužil tu spínačku jako reostat ke svářečce
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
- bobanbob
- Kontaktovat uživatele:
já si koupil v polsku taky novou na káčko. na oko vypadala super ale když jsem jí šel zamontovat zjistil jsem že ty nejty a kontakty co jdou skrz jsou špatně zalisovaný a rozvyklaný hned mi jeden kontakt zustal v ruce.
mno tak jsem je vyházel převrtal a nahradil šroubkama s matkama
na dráty napájel očka a je to svatý.
na to že ta spínačka nebyla zrovna levná tak hruza děs...
ale je možný že fapeko má spínačky ad nějakýho lepšího výrobce.
i když o tom pochybuju protože zrovna spínačka není jen tak lehce vyrobytelná v garáži. takže silně pochybuji že je více výrobců
mno tak jsem je vyházel převrtal a nahradil šroubkama s matkama
na to že ta spínačka nebyla zrovna levná tak hruza děs...
ale je možný že fapeko má spínačky ad nějakýho lepšího výrobce.
i když o tom pochybuju protože zrovna spínačka není jen tak lehce vyrobytelná v garáži. takže silně pochybuji že je více výrobců