Nevím typ motorky
Pravidla fóra
Nedaří se Vám něco sehnat? Zeptejte se, možná to někdo z nás už někde viděl.
Nedaří se Vám něco sehnat? Zeptejte se, možná to někdo z nás už někde viděl.
Nevím typ motorky
Zdravím přítomné mám možnost koupit tohle moto ale nevím co je to za typ.Mužete mít podat bliší info?Fotky zde http://fapeko.rajce.idnes.cz/ural%2Cdnepr/
Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Re: Nevím typ motorky
Zdravím,
podle mého úsudku bych na první pohled řekl K-750M, ale podle použitých typů zadních tlumičů, blinkrů a hlavně převodovky se zpátečkou bych zase řekl že MT12. MT12 byla série která se vyráběla se spodovými motory SV750, použitá ale byla převodovka novější se zpátečkou a hranatá nádrž. Model MT12 měl blinkry, tachometr v hrnci předního světla ale to hlavní co mě nesedí bylo to že MT12 měla náhon na kolo sidecaru (dokonce silné provedení oproti vrchové MT16).
Koupil jsem vloni MT12 s hranatou nádrží, blinkry, náhonem side, novější převodovkou, novějším typem tlumičů, a silnějším kardanem náhonu side. Myslím že motorka byla takto originál nepřerobená. U té jaká je na foto si myslím že je tak trochu už upravená.
Kolik za ní chtějí?? Více jak 16tis. bych nedal. Chybí tam některé věci!
Mám MT12 upravenou do vojenské verze K750MB před finálním lakem a docela jsem se vyřádil. Nechci strašit ale vše co jsem mechanického rozebral bylo špatně a na repas. V takovém stavu v jakém to bylo se nedalo určitě spolehlivěji jezdit. Pokud je plánována kompletní GO tak já jsem v tom za 50tis. bez pořizovací ceny.
podle mého úsudku bych na první pohled řekl K-750M, ale podle použitých typů zadních tlumičů, blinkrů a hlavně převodovky se zpátečkou bych zase řekl že MT12. MT12 byla série která se vyráběla se spodovými motory SV750, použitá ale byla převodovka novější se zpátečkou a hranatá nádrž. Model MT12 měl blinkry, tachometr v hrnci předního světla ale to hlavní co mě nesedí bylo to že MT12 měla náhon na kolo sidecaru (dokonce silné provedení oproti vrchové MT16).
Koupil jsem vloni MT12 s hranatou nádrží, blinkry, náhonem side, novější převodovkou, novějším typem tlumičů, a silnějším kardanem náhonu side. Myslím že motorka byla takto originál nepřerobená. U té jaká je na foto si myslím že je tak trochu už upravená.
Kolik za ní chtějí?? Více jak 16tis. bych nedal. Chybí tam některé věci!
Mám MT12 upravenou do vojenské verze K750MB před finálním lakem a docela jsem se vyřádil. Nechci strašit ale vše co jsem mechanického rozebral bylo špatně a na repas. V takovém stavu v jakém to bylo se nedalo určitě spolehlivěji jezdit. Pokud je plánována kompletní GO tak já jsem v tom za 50tis. bez pořizovací ceny.
NO já sem z té motorky blbý
motor takový , převodovka zase taková a to nemluvě o rámu ! Není tam ani výr. štítek takže nevím ani rok vyr. atd. proste žádne data !
No já mu ani vice jak 16 haku za ní nedám , je opravdu v hrozném stavu ,ale řikal že jezdí a nic v ní netříska.
A taky budu dávat pryč tu sajdu (prodávat)a budu jezdit jen solo , mám malo místa v garáži.
Prolezl sem všechny známé ruské bazary ale tenhle typ sem nikde nenašel.
Potřebuji jen vědět co je to za typ... motor obsah ...atd. a taky jestli to mám vzít , nemám moc zkušeností s rusákama , dělám Jawky celý život
No já mu ani vice jak 16 haku za ní nedám , je opravdu v hrozném stavu ,ale řikal že jezdí a nic v ní netříska.
A taky budu dávat pryč tu sajdu (prodávat)a budu jezdit jen solo , mám malo místa v garáži.
Prolezl sem všechny známé ruské bazary ale tenhle typ sem nikde nenašel.
Potřebuji jen vědět co je to za typ... motor obsah ...atd. a taky jestli to mám vzít , nemám moc zkušeností s rusákama , dělám Jawky celý život
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Jasně, já jsem taky dělal Jawky a před rokem se do ruse zbláznil. Nedokázal jsem si představit ale ty další náklady a fůru práce a schánění. Dokonce jsem byl pro věci až na burze ve Wroclavi. Pokud děláš Jawky tak dněpr je trochu jinej. Byl jsem zvyklej na nějaký standard motorů a kvalitu výrobků a tady narazíš na všelijaký pel-mel úplně všude. Od poláků, litevců a rusů na burzách. Nádrž na tom stroji taky nevypadá špatně, ale když jsem tam dával jinou (kapkovou) tak tekla jako cedník alespoň jsem jí dostal k tomu mému zadarmo. Pak jsem poznal po opískování co je zadarmo
Céóčko mělo posvícení.
Nicméně je to výrobce KMZ Kijevskij motocyklovij zavod, spodový motor SV o obsahu 750ccm, převodovka 4 stupně, zpátečka lze řadit pouze při neutrálu. Rok bych typoval 1965-1975 nelze ale určit. Podle čísel asi těžko.
Jinak jestli chceš jezdit sólo tak ta motorka na to moc není, hlavně kvůli dlouhému rámu který má. První K750 a M72 měly kratší rám. Důležité je věnovat pozornost funkčnosti předních a zadních tlumičů a uložení zadní kyvky na gumových silenblocích. Má to hodně vliv na jízdní vlastnosti. Určitě doporučuju úplně rozebrat, špatné díly vyměnit a přetěsnit. Vše vyčistit a vypláchnout.
Nicméně je to výrobce KMZ Kijevskij motocyklovij zavod, spodový motor SV o obsahu 750ccm, převodovka 4 stupně, zpátečka lze řadit pouze při neutrálu. Rok bych typoval 1965-1975 nelze ale určit. Podle čísel asi těžko.
Jinak jestli chceš jezdit sólo tak ta motorka na to moc není, hlavně kvůli dlouhému rámu který má. První K750 a M72 měly kratší rám. Důležité je věnovat pozornost funkčnosti předních a zadních tlumičů a uložení zadní kyvky na gumových silenblocích. Má to hodně vliv na jízdní vlastnosti. Určitě doporučuju úplně rozebrat, špatné díly vyměnit a přetěsnit. Vše vyčistit a vypláchnout.
No já byl na podzim minulého roku v Užgorodě pro Dněpra K750 z roku 1968 v originálnim stavu , ale shořel sem na papírech , ten chlap mi nebyl schopen podepsat kupní smlouvu a to nemluvě ji nechat ještě notářsky ověřit a taky dodat odhlášený tech. průkaz z motorky. No a tak sem jel domů po prázdu ale pokud vím pořád ji ještě má a inzeruje na prodej.
Takže říkáš že to je bud K 750 nebo MT12 ?
Na motorce budu jezdit jen občas , takže mi nebude vadit že se bude špatně ovládat (Jawky zase plavou),spíše si ji vyšperkovat a od toho se odvíjí taky jestli třeba ráfky a špice byli chromované v origo stavu ,nebo mají být černé .
Dle fotek tak toho chromu na těch motorkách moc nebylo (kolena,výfuky,řidítka) , chci to mít trochu v nějakém orig. stavu a musím mít nějakou předlohu ze které mám dělat asi jako on zde http://fapeko.rajce.idnes.cz/nastenka/#M72.jpg
Takže říkáš že to je bud K 750 nebo MT12 ?
Na motorce budu jezdit jen občas , takže mi nebude vadit že se bude špatně ovládat (Jawky zase plavou),spíše si ji vyšperkovat a od toho se odvíjí taky jestli třeba ráfky a špice byli chromované v origo stavu ,nebo mají být černé .
Dle fotek tak toho chromu na těch motorkách moc nebylo (kolena,výfuky,řidítka) , chci to mít trochu v nějakém orig. stavu a musím mít nějakou předlohu ze které mám dělat asi jako on zde http://fapeko.rajce.idnes.cz/nastenka/#M72.jpg
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
Řekl bych že je spíš to K750 ale upravené k obrazu majitele téměř do stavu MT12. Ta přístrojovka mimo ten hrnec není moc hezká a patří na vrchové MT. Hrnec je kvůli ní kratší tak budeš muset ještě sehnat jiný protáhlý hrnec s otvorem pro klíček zapalování a kontrolky. Sehnat se u nás dá ale nevím kolik peněz bude stát. Jinak chromový by měl být akorát rámeček světla, kolena výfuků a lumiče výfuků, ráfky, řidítka, spodek předních teleskopů, víčka uložení zadní kyvky, víčka nábojů kol a trubky sání ke karbecům.
Jinak na té foto je sólo emka, pěkně zrenovovaná ale s krátkým rámem. Nicméně u nás má jeden autoškolař na jízdy s velkým motocyklem vrchovou MT9 sólo a jezdí se na tom autoškola takže to není zase taková tragédie a dá se to.
Jinak na té foto je sólo emka, pěkně zrenovovaná ale s krátkým rámem. Nicméně u nás má jeden autoškolař na jízdy s velkým motocyklem vrchovou MT9 sólo a jezdí se na tom autoškola takže to není zase taková tragédie a dá se to.
- Honda Wanderer
To je chyba, ta sajda je na tom to nejkouzelnější.fapeko píše:A taky budu dávat pryč tu sajdu (prodávat)a budu jezdit jen solo , mám malo místa v garáži.
Don't give in without the fight!
taky sem si myslel, že na svojí 11ce budu jezdit jen solo, no sajdu sem nechal doma ležet, a nějak sem jí neřešil, ale vždycky jí připojuju na zimu, a vypadá to časem, že to dojde do stádia, kdy už jí odpojovat ani nebudu 
Dněpr 11 solo/side
Souhlasím že bez sajdy je to motorka s polovičním kouzlem, sajda tomu dává ten správný punc. Jinak podle mne je to K750 po roce 72, jen má jinou nádrž místo hranaté.
-
Dneprstein
Tak co, sólo se na tom jezdit dá. I se sajdou se na tom jezdit dá. Takový 2v1... 
Karlos , píšeš že mají být ráfky chromované a to aji špice asi snad ne?Taky uvažuji že tam hodím jiné přední světlo s vestavěným budíkem a spínačkou. Už mám domluvené že mi kluci tady u nás vyrobi z nerezi kolena a tlumiče za třetinovou cenu než se prodavají u nás.
Naše Ostravská chromovna stojí totíž za vélke H***O a s té nerezi to mám aspon na věky
Píšete že bez sajdy to není ono ,ale vy nevíte že to chci parkovat po renovaci v ložnici místo staré
no a protože ze sajdou by mi to tam asi nevlezlo
Takže asi půjdu rozbít prasátko a zajedu se s tím chlapíkem domluvit na nějaké ceně , ale prvně musím počkat až sleze ten snih
btw: to emko je opravdu pěkné , přijel na něm polák a má to myslim na SPZtkách
Naše Ostravská chromovna stojí totíž za vélke H***O a s té nerezi to mám aspon na věky
Píšete že bez sajdy to není ono ,ale vy nevíte že to chci parkovat po renovaci v ložnici místo staré
Takže asi půjdu rozbít prasátko a zajedu se s tím chlapíkem domluvit na nějaké ceně , ale prvně musím počkat až sleze ten snih
btw: to emko je opravdu pěkné , přijel na něm polák a má to myslim na SPZtkách
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
btw: to emko je opravdu pěkné , přijel na něm polák a má to myslim na SPZtkách[/quote]
Loni jsem s tím polákem mluvil na jednom srazu veteránu v Hradci nad moravicí. Má to zajímavě předěláno, na místě kde je dynamo, tak má jen takový obal, co vzhledem dynamo připomíná, pravý zdroj výroby proudu se ukrývá pod prsy. Jinak měl bezproblémový start a krásný běh motoru. Natáčel jsem to foťákem, tak jestli to najdu tak to sem můžu hodit.
Dal mi vizitku, tady jsou jeho stránky :
http://motomorphosis.pl/galeria/show,0/ ... cji-1.html
tady pod zápalkem jde vidět to dynamo, nebo atrernátor, či co to je..
http://motomorphosis.pl/galeria/show,0/ ... cji-2.html
Jinač dobrý nápad na garážování stroje
Loni jsem s tím polákem mluvil na jednom srazu veteránu v Hradci nad moravicí. Má to zajímavě předěláno, na místě kde je dynamo, tak má jen takový obal, co vzhledem dynamo připomíná, pravý zdroj výroby proudu se ukrývá pod prsy. Jinak měl bezproblémový start a krásný běh motoru. Natáčel jsem to foťákem, tak jestli to najdu tak to sem můžu hodit.
Dal mi vizitku, tady jsou jeho stránky :
http://motomorphosis.pl/galeria/show,0/ ... cji-1.html
tady pod zápalkem jde vidět to dynamo, nebo atrernátor, či co to je..
http://motomorphosis.pl/galeria/show,0/ ... cji-2.html
Jinač dobrý nápad na garážování stroje
M-72
No já snim taky mluvil minulý rok na srazu veteránů v Háji ve Slezsku ,kde jsme pořádali závody do vrchu a sjeli se tam krásné mašinky 
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz
I nerez se dá pochromovat a výsledek vypadá velmi hezky. Dělají se takto některé druhovýrobní ráfky na Jawy. Doporučuji.fapeko píše:.... Už mám domluvené že mi kluci tady u nás vyrobi z nerezi kolena a tlumiče za třetinovou cenu než se prodavají u nás.
Naše Ostravská chromovna stojí totíž za vélke H***O a s té nerezi to mám aspon na věky![]()
By my deeds I honor him, flat twin.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Michal "Potápka" :-)
Днепр 650 Молодежный Чоппер (КМЗ-8.157.022) 2002г.
Урал 750 Спортсман (2WD) 2005г.
Karlos píše:Řekl bych že je spíš to K750 ale upravené k obrazu majitele téměř do stavu MT12. Ta přístrojovka mimo ten hrnec není moc hezká a patří na vrchové MT. Hrnec je kvůli ní kratší tak budeš muset ještě sehnat jiný protáhlý hrnec s otvorem pro klíček zapalování a kontrolky. Sehnat se u nás dá ale nevím kolik peněz bude stát.
Tak sem googloval a našel sem tohle http://www.goodkarmaproductions.com/HTM ... rence.html a dle mého laického názoru to je MT12 s nádrži a světlem z nějakého urala M67. Všimni si že hlavy válců jsou jiné na k750 a jíné než mám já na Mt12.Takže musím splašit někde světlo a nádrž na MT 12 nebo to předělám na K750 , která se mi více líbí
Ted se dívám ještě jednou na ty stránky a dle fotek se dělali aji hlavy válcu (ventilů) s žebrováním na K 750
773035554
fapeko@seznam.cz
773035554
fapeko@seznam.cz