M72/ BMW r.71 Gespann

Nevíte kde něco speciálního sehnat? Podařilo se vám něco špatně sehnatelného koupit, nebo jste to zahlédli?
Pravidla fóra
Nedaří se Vám něco sehnat? Zeptejte se, možná to někdo z nás už někde viděl.
fapeko
Kontaktovat uživatele:

M72/ BMW r.71 Gespann

Nový příspěvek od fapeko »

Dněpr moto servis Ostrava
Opravy motocyklů M72,Dněpr,Ural
773035554
fapeko@seznam.cz
arno77

Re: M72/ BMW r.71 Gespann

Nový příspěvek od arno77 »

Zdravím vás soudruzi,
Toto je příležitost pro ty z vás, kteří koupili Emku za účelem úprav, aby z toho vzniklo bmw.
Jestli někdo za tímto účelem Emku chce koupit, nebo ji za tímto účelem přestavby má, pak neváhejte. Není to špatná cena za tento M-72/BMW, aby výsledná přestavba trochu vypadala, tak to je schopno pojmout daleko daleko více peněz než je ve výše uvedeném inzerátu.
Takže Emky nepředělávejte, kupte si tento stroj a Emku raději prodejte dál, ať nevznikne zbytečně další bastl.
jinak odkaz je prezentován v sekci Černý Trh, nebo zde: http://www.armyburza.cz/inzerat/bmw-r71-gespannm72
M-72
Honda Wanderer

Nový příspěvek od Honda Wanderer »

Napsal jsi to mnohem diplomatičtěji, než jsem měl původně já. :lol:
Don't give in without the fight!
serpico-3

Nový příspěvek od serpico-3 »

Koukal jsem na to, jako blázen..A což udělat z BMW emku ? Bylo by to lepší? Zajímala by mne reakce emkařů, kdyby poznaly díly z BMW na motorce s nápisem M 72.Je mi líto některých dílů, které na tu motorku dal.. ;)
arno77

;)
To Serpico - a jakých replik z té stavby je ti líto?
dělat z BMW M 72, to je zajímavý nápad :o
no ale musím se přiznat, že pár dílů z bmw mám na Emce, protože zatím nemohu sehnat origo z M72 válečných let ;) Je to možná divné, ale díly z válečné emky jsou dle mne vzácnější než baworácké, alespoň co se týče výskytu. a že i těch bmw dílů je jak šafránu.. :evil:
M-72
serpico-3

No já si všimnul jen šaltpáky, má tam malé dynamo s regulátorem uvnitř/a patrně tedy má kartery s malým okem z první emky/a třeba ještě něco, co se ze snímku nedá poznat. Já třeba mám start páku na konci s rýhovanou plochotou,/jako má r 12/ ale bez signatury , patrně z první emky a těch dílů je víc, kde se na první pohled nedá říci, jaký má původ. Jako u zapalování jsem si dlouho myslel, že BMW jej má obdobné jako emka, jen má jiné nápisy/neb můj BMW chopper, kterého jsem koupil byla skládačka a napr. zapalování mělo kontakty Bosch, ale na víčku nápis Bosch nebyl/ale koupil jsem origo zapalování a to je stejné jen na pohled, víčko i palec má jinou, propracovanější konstrukci např. doteků, uhlíku apod. Takže by bylo jednodušší, kdybych se vykašlal na nápisy BMW na odlitcích, které nejsou vidět a tvrdil, že je to válečná emka.. ;)
Protože rám, který mám má příčku, uřízlé vajíčko na zamykání řízení a ulomený /utržený/ držák houkačky a blatníku, tam kde to má BMW.. A co mne irituje, že třeba čísla BMW, která na některých dílech mám, jsou jiná než v katalogu BMW 71..Chtělo by to Holmese a jeho mozek.. ;)
arno77

No kartery na té moto jsou sto pro poválka. Řadičku lze v dnešní době koupit i s deklem jako repliku i se střevy.. Tak zrovna tu start páku o které mluvíš, tak mám z Bawora :-). Odlitek zapalování u prvních emek je s bmw totožný až na nálitek nápisu.
U toho tvého rámu je možné, žes koupil rám na poválku typu R-51/2, nebo 3 Tam ty rámy jsou téměř totožné s předválkou, liší se jen v detailech, je tam tuším jiná délka. Jsou totiž prodejci, kteří podobným způsobem rám schválně "znehodnotí" aby potom mohli tvrdit, že je to na předválečný typ, který je samozřejmě cennější a vyhledávanější. Jednou jsem viděl, že borec překuchal i nádrž z povál. bmw na předválku.. a pak si buď s něčím jistý, protože vlastně bmw je to pořád, že... ;)
M-72
serpico-3

Jo, ale já ten rám koupil /vyměnil/s vyřízlým spodkem, v kterém byl motor. Někdo to vyřízl celé i s agregátem, patrně na traktůrek.. :(
Odpovědět